lauantai 6. lokakuuta 2012

Talveen valmistautumista

Tänään sain kävellä niin paljon, että nyt on olo kuin keitetyllä makaroonilla!
Purettiin kolme suurta sähköaitaa, uuhien, nuorten uuhien ja teuraspässien laitumet.
Käveltiin pellot päästä päähän sen kymmenen kertaa, kunnes lopulta oli aitatolpat ja langat talviteloillaan liiterissä ja pellot autioina.

Pitkästä aikaa olikin oikein ihana päivä, aurinkokin näyttäytyi useampaan otteeseen!
Harmittaa, että lampaat joutuivat näin aikaisin sisälle, viime vuonna laitumet purettiin vasta joulukuussa, muutamaa viikkoa ennen jouluaattoa!
Mutta eihän tuolla kuravellissä kukaan mielellään seiso ja vanhempien uuhienkin laidun on eilisten rankkasateitten takia aivan veden peitossa..
Ja mikä onni, että ajoimme teurasporukankin pois pellolta jo, viime yönä oli laitumien välissä olevan joen ylitykseen nikkaroitu silta lähtenyt ajelehtimaan pelloille saakka nousseen veden mukaan!

Ihan mietityttää, kasvaako noille pelloille ensi kesänä mitään, kun nyt ovat noin savisia ja märkiä..
Mihinköhän tämä maailma oikein on menossa?! Ajatukset harhailevat väkisinkin "ennustettuun" maailmanloppuun, jonka pitäisi tulla muutaman kuukauden päästä, heh.
Tai niin no, riippuu mitä sillä maailman lopulla tarkoitetaan, sitäkö että koko planeetta putoaa kartalta, vai voisiko kyse olla vaan rajummista ja hurjemmista sääilmiöistä, kuten tulvista jne..?

Ihan heti en kuitenkaan ala mitään nälänhätää pelätä, metsät ovat nyt pullollaan ruokaa talven varalle säilöttäväksi!
Tänään syötiin ihanan herkullista suppilovahverokeittoa ja eilen kävin taas suolla poimimassa ämpärillisen karpaloita. Pakastimet ovat jo ihan täynnä, on puolukoita,mustikoita, sieniä ja vaikka mitä! Kaikki luonnosta -ilmaiseksi!
Perunatkin on jo nostettu ja ihan mukavan täyteen tuo kellari tuli, vaikka odotettiin kyllä vielä runsaampaa satoa. Sateet haittasivat kuitenkin perunankin kasvua.

Kuivike oljista tosiaan on pulaa tulossa, onneksi ehdimme kuitenkin jo ostaa muutaman ison pyöröpaalin. Isännät kiroavat, kun kaura on aivan länässä pelloilla ja siemenet ovat alkaneet itää!
Niitä ei sitten puida tänä vuonna ollenkaan.
Ihmeen pirteänä olen onnistunut kuitenkin pysymään, luulisi tällaisen sään jo alkavan masentaa, mutta toisaalta sitä saa sitten entistäkin enemmän voimaa niistä harvoista kauniista päivistä.

         Pannulla paistettuja suppilovahveroita


       Laitumen silta jäi veteen kellumaan!         Ei ole kiva uuhien laiduntaa, vai mitä?

          Hetken pellolla kävelyn jälkeen saappaat näytti tältä!

  
           Tähän illan hämärtyvään kuvaan onkin hyvä lopetella taas tämän päivän turinatuokio :)

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen blogi sinulla. :)

  VastaaPoista
 2. Täällä meidän kunnassa hukkui yksi ja saatiin nipinnapin pelastettua kaksi lammasta, kun laidun tulvi yllättäen. On ollut kyllä rasittavan märkää joka puolella, tuntuu että piha on paikoitellen niin kuravelliä että!

  VastaaPoista
 3. Olisi muuten kiva, jos täällä olisi mahdollisuus ilmoittautua lukijaksi, niin näkisi aina omalta sivulta jo, että onko uusia kirjoituksia ja löytäisi helpommin takaisin!

  VastaaPoista
 4. ohhoh, anteeksi Hilla en ollut huomannut komenttiasi!
  hmm, mitenkähän se sellainen "osio" tähän liitetään että voisi ilmoittautua lukiaksi.. täytyypä tutkia asiaa :)

  VastaaPoista