maanantai 3. joulukuuta 2012

Väki vaihtuu ja pakkaset paukkuu!

Talvi on tullut. Eikä muuten ollut mikään pehmeä lasku talveen..
Pari päivää sitten vesisateinen sää vallitsi ulkona, ja lämpötila huiteli plus kahdeksassa asteessa.
Sitten, ykskaks yllättäen pamahti pakkasta -20 astetta ja lunta pyrytti Antti myrskyn merkeissä parikymmentä senttiä, jonka jälkeen sitä on hiukan tullut lisääkin!
Talvinen sää siis, lumi narskuu jalkojen alla ja tuvassa tuoksuu polttopuut ja hienoinen häivähdys savun tuoksua.Mutta sää ei ole ainoa asia joka on muuttunut lähipäivien aikana.
Minulla oli ilmoitus myytävistä uuhista, ja yhteydenottoja on tullut tosi paljon!
Lauantaina sitten lähtikin jo ensimmäinen porukka, 15 kpl uuhia, pääosin ruskean värisiä oli toivomuksessa, joten niitähän sitten lähti.
No sunnuntaina lähti toinen 15 uuhen sakki, siihen kuormaan oli toivottu mahtuvan enemmänkin, mutta koska nyt haluttiin mahdollisimman suuria, liharotuisempia uuhia, niin eipähän noita traileriin enempää mahtunut.. - mutta jotakin tuli tässä kyydissä myös tilalle, vaihtokauppana.
Saanen esitellä:


Whitecharm King, 5kk ikäinen shetlanninponi ori!
Hänestä tulee pikku maatilamme ihka oikea työhevonen, jolla lampaiden heinäpaalit, isännän polttopuut, laitumien aitatolpat ja sensellaiset kevyet kuormat liikkuvat näppärästi!
Kingillä on hieno ravisuku, joten tiedä häntä vaikka raviradoillekkin vielä innostuttaisi..

Nyt onkin puuhaa taas kerrakseen, ihan alkuun opetellaan rohkeaksi jokapaikan kulkijaksi ja joka tilanteen sietäjäksi.
Uutisoin pian taas lisää ponin kotiutumisesta.
Näillänäkymin viimeinen 13 uuhen ja Bruuno pässin "noutaja" tulee perjantaina, joten viikonloppuna sitten tallissa rouskuttaakin enää kymmenen uuhta ja Hemi pässi.
Alunperin 9 itselle jäävää uuhta lisääntyi vielä yhdellä, jota en vaan raaskinut myydä.

Eli näillä mennään nyt. katsotaan sitten keväällä kuinka monta kyyttö lehmää tulee lampaita korvaamaan, mutta sitä ennen saadaan talvi hiukan huilia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti