maanantai 11. helmikuuta 2013

Possut

Meiltä löytyy kaksi iki ihanaa possua!
Sutu on "lihasika" emakko, oikein siisti ja kivaluonteinen sika!
Sutu tuli isolta sikalalta meille kesäpossuksi toukokuussa 2012.

Pian Sutu sai kaverikseen microsika karju Vihtorin.

Huiman kokoeron vuoksi kaverukset seurustelevat vain turvallisen aidan läpi, mutta etenkin emakon kiima-aikaan röhkintä ja toistensa kärsäily on oikein viriiliä ;)

3 kommenttia:

 1. Oliko teillä kesäpossuja vain yksi? Ihan siksi kyselen, että sain vähän palautetta, kun meillä oli kesällä 2011 vain yksi kesäsika. Monet sanoivat, että sikoja saa hankituksi vain kaksi ja että niitä pitää lain mukaan olla ainakin kaksi. No meille ainakin myytiin vain yksi. Sille piti kerran pyytää eläinlääkäri, eikä hänkään sanonut mitään siitä, että possuja oli vain yksi. Yritin etsiä netistä lakia ja asetusta, jossa asia selvästi sanotaan, että sikoja ei ehdottomasti saa olla vain yhtä. En löytänyt. En tiennyt tuota lukumäärä asiaa ennen sian ostoa. En tiedä mikä on sevarsinainen totuus. Tiedätkö sinä? Harkitsemme ensi kesäksi sian/sikojen ottamista, koska totesimme, että meidän perhe syö mieluummin sikaa kuin lammasta, joita miellä nyt on ollut.

  VastaaPoista
 2. heippa mammukka! meilläkin tykätään enemmän sianlihasta kuin lampaasta.
  Ehdottomasti suosittelen kahden possun hankintaa, en itsekkään tiedä onko tuollainen kielto olemassa ettei yksinäistä saisi pitää, mutta tokihan possuilla mukavampaa on kun on kaveri! Meillä oli kaksi kesäpossua, eli leikko piti Sutulle seuraa syksyyn saakka, joutui sittemmin joulupöytään. Loppuajasta isot siat nujakoivat etenkin ruoka aikana jo sen verran keskenään, että oli pakko erottaa väliaidalla toisistaan. Nyt aidan toiselta puolelta Vihtori pitää Sutulle seuraa, parempi sekin kuin ei mitään! Aikuiset, toisilleen vieraat siat voivat tapella TODELLA rajusti, joten jos meinaa pitää kahta, niin kyllä ne on hyvä totuttaa toisiinsa jo ihan pieninä.

  VastaaPoista
 3. Juu, parempi todentotta on se kaksi. Se meidän oli joku pahnueen hylkiö. Mutta ei sen kasvussa ollut onneksi mitään häikkää ollut.
  Mutta noita minipossuja vissiin voi pitää yksin kuitenkin?

  VastaaPoista