perjantai 15. helmikuuta 2013

tapahtumaköyhä kuukausi..

Nyt ei olekkaan tullut kirjoiteltua, muuta kun mitä nyt nuo eläinten esittelyt lisäilin blogiin, ja nekin lähinnä uusien kotisivujemme takia, edelliset yli 200 euroa vuodessa kustantavat kotisivut kun ei oikein enää kiinnostaneet, niin vaihdoin ilmaisiin, ja tietäähän sen ettei niissä kuvatilaa tietenkään ole! niinpä tein tänne blogiin tarkemmat esittelyt kustakin eläinlajistamme.
Uudet kotisivut löytyy siis osoitteesta www.villavaltaus.omasivu.fi

Muuten kuukausi on kulunut sangen tavanomaisissa merkeissä, tälläkertaa edes meillä ei ole tapahtunut kummempia! (voiko olla tottakaan!?)
No sen verran pitää kuitenkin kehua, että nyt tilamme nimeksi sitten ihan virallisesti tuli
KOTIELÄINTILA VILLA VALTAUS! sain sen kaupparekisteriinkin muutettua :)

Aiemminhan me oltiin vain lammastila, sen kummempia nimiä ei ollut käytössä, mutta nyt kun lammastalous muuttui pienimuotoiseen kotieläinten kasvatukseen, niin minusta oli kiva että nimikin muuttui. Tästedes meillä siis ihan virallisesti kasvatetaan kaikenmaailman eläimiä, niin omaan pataan, kuin vähän myyntiinkin.
Myynnillä tarkoitan nyt elävien eläinten myyntiä, kotiteurastettua lihaa kun ei niin vaan saakkaan myydä.

Hautomakoneeseenkin kuuluu uutta, sieltä siis vielä muutama ankanpoikanen kuoriutui, ja kun viimeinenkin vaakku oli päässyt munastaan ulos, puunasin koneen taas uutta kierrosta varten.
Ja eilen toi posti tullessaan viimeisenkin kennon siitosmunia, tilasin siis kolmesta eri paikasta ja kolmea eri rotua; plymouth rock kanoja, faverolle kanoja, sekä silkkikanoja!Nyt annetaan muutamia päiviä munien rauhassa kököttää hautomakoneessa ja sitten kurkataan läpivalaisulla onko siellä lähdetty kehittymään :)

Ankanpojat kasvaa huimaa vauhtia, ja tänään on se päivä kun pikkuvaakut saavat lähtöpassit olohuoneemme kirjoituspöydältä, ja muuttavat isommassa häkissä kanalan hyllylle.
Toki lämpölamppu muuttaa poikasten mukana, mutta ensimmäiset viikot halusin kuitenkin seurata niiden vointia jatkuvasti, jotta heti huomaan jos joku jää "räpylöihin".

Siskon tyttöni Jade 2v on käynyt hoitamassa ankanpoikia sillointällöin.
Hänestä on kivaa repiä salaatista pikku paloja ja pudottaa niitä poikasten uimaveteen syötäväksi.


Noissa kuvissa poikasia oli vasta neljä, mutta sittemmin kuoriutui vielä toiset 4 lisää.

No, mitähän muuta.. Niin joo, orpokaritsat täyttävät huomenna 5 viikkoa!
Nyt jaksan jo ihan täysin uskoa niiden selviytymiseen, ovat jo isoja ja jämäköitä.
Heinä maistuu jo hyvin ja ulkona ovat päivittäin käyneet muiden lampaiden kanssa riehumassa.

Uutta hyönteisten mukanaan kantavaa, lampaisiin tarttuvaa, ja sikiöissä epämuodostumia aiheuttavaa
Schmallenberg-virusta
peläten päästin pässin uuhien sekaan jo nyt, toivotaan että tulevat tiineiksi ja poikivat ennen loppukesän hyönteishyökkäystä, jolloin viruksesta ei enää ole vaaraa. Nimenomaan haitallista siis juuri silloin kun nauta tai lammas on tiine, jolloin jälkikasvu voi syntyä epämuodostuneena, iyyh!
Hyvin on pässi joukkoon asettunut, vaikka hiukan pelkäsin sen kiusaavan uuhia, sillä kun hiukan on sellaiseenkin taipumusta.

Sitten, tilasin iiiison satsin kananmunakennoja, joissa siis ei ole etikettejä eikä mitään tekstejä, saan itse väkertää niihin meidän omat etiketit.. no, lapsi on terve kun se leikkii =D
Samalla ostoskoriin kiipesi yli 70kpl viiriäisenmunakennoja.
Herttinen, eilen kaupanhyllyltä silmiin osui ensimmäistä kertaa viiriäisen munat, 10 kappaleen kenno. Hintaa moisella herkulla oli lähes 6 euroa!
Minusta oli kyllä kallista, viirunmunasta kun ei oikein nälkä lähde, ei edes niistä kymmenestä!
Pitää vissiin alkaa kerätä viiriäisen munia omasta kanalasta nyt ahkerammin, ja tarjota jatkossa sukulaistenkin ruokapöytiin.

Viiriäisille olen keksinyt kaikenlaista mukavaa ajanvietettä, ja uusin virike oli kylpyastia, eli siis matalareunainen laatikko jonka täytin kylpyhiekalla. Ja kylläpäs oli viiruilla kivaa!

Itse kylpemisestä en ikäväkyllä ehtinyt kuvia napsata, ja kun sain kameran haettua, oli viirut siirtyneet jo muihin puuhiin..
Mutta kivaa oli ja varmasti teki höyhenille kutaa :)

Ja vaikka lunta on vielä metritolkulla, puraisi minua jo oikein kiukkuinen puutarhakärpänen,
illat menee aikalailla viherpeukaloille tarkoitettujen lehtien parissa..
Aijjai niitä nättejä kasvihuoneita, kohopenkkejä, kaalipenkkejä....!
Tilasin jo valmiiksi jättikurpitsan siemeniäkin, saa sitten keväällä taatusti koittaa taitojaan senkin kanssa. Saapas nähdä onnistunko kasvattamaan tänä kesänä sellaisen kurpitsan, että sen liikutteluun oikeasti tarvitsee traktoria!
Kurpitsapenkkiin käy kuulemma mainiosti kananpehku, ja sitähän meiltä löytyy yllinkyllin omasta takaa! Lannoikkeeksi sopii mm hevosenlanta, joten ei muuta kuin ponitarhaa ahkerasti siivoilemaan :)

Mutta nyt nyt, hetkeksi taas pitää rauhoittua ja siirtää ajatukset vehreistä kurpitsapenkeistä ja amppelitomaateista noihin tekemättömiin lumitöihin..
Reippaasti siis kolan varteen kiinni, turistaan taas!

Tässä vielä muutama kuvanen päkäpäistä, jotka kävivät hienosti ulkona syömässä:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti