lauantai 5. huhtikuuta 2014

Possuvauvoja ja villi nuori herra aasi


Koska tietokoneeni on aivan täysin erimieltä kuin kirjoittaja, en saa tähän kovinkaan paljon tekstiä mukaan. Jostakin ihmeen syystä kirjoitus ei nyt vaan toimi, tekstit häviää keskenkaiken ym.. höh.. no, mutta olkoon tämä sitten kuvapostaus, kuvien lisäily kun sentään onnistuu!
Mutta sen verran on pakko saada kerrotuksi, että meillä on possuvauvoja!

Ninni minisikaemakko ( tai kuten jotkut sanoo mikrosika ) pyöräytti muutama päivä sitten 10 porsasta, joista yksi kuoli synnytyksessä ja yksi päivän ikäisenä. Muut kahdeksan ovat pirteitä ja erittäin elinvoimaisia ja Ninni on ollut rauhallinen ja huolellinen äiti lapsukaisilleen.
Jaakko possun tarina kuitenkin on saanut mieleen muljahtelemaan kaikenlaisia pelkoja ja erityisen paljon olen ollut huolissani siitä, kuinka näin suuressa pahnueessa löytyy hyvä koti kaikille porsaille. Ottajia on niin monenlaisia, osalla ei ole mitään käsitystä kuinka possuja hoidetaan ja tilatkaan eivät sovellu herkän eläimen pitoon.. On tarjolla kerrostalo yksiötä tai romun täyteistä koppia tallin nurkassa.. Kuinka erotan heidän seastaan ne hyvät kodit?!
Onneksi kuitenkin on aikaa selvitellä, sillä porsaat ovat vasta teekuppiin mahtuvia vauvoja, luovutuikään on vielä aikaa.
Nyt kuitenkin kaikki sujuu hyvin ja Ninni emakko on ylpeä pikkuisistaan!
Niin on isä Vihtorikin, vaikka ei tiedä mitä olen suunnitellut:
Olen päättänyt että Vihtori kastroidaan, eikä meille tule enää enempää pikkupossuja                 Pikkuiset ruokatauolla  Yllä äiti lapsineen ja alla ylpeä isä


Ihanien pikku töpselien lisäksi elämääni on piristänyt valtavasti nuori herra aasi! 
Itseasiassa mietin tänään ollessani pidemmällä kävelyretkellä aasejen kanssa, että kuinka olenkin saanut elämääni näin mahtavia otuksia! Ja ihan yllättäen! Äitiaasi on rauhallinen ja lempeä, sen olemus oikein huokuu rauhaa ja levollisuutta. Äitiaasin seura suorastaan poistaa stressiä! Varsa aasi 

taas saa nauramaan! Synkinkin päivä piristyy kun katselee hupaisan näköistä pörröistä pitkäkorvaa joka pinkoo pitkin pihoja minkä honteloista koivistaan pääsee. Samaan aikaan varsa on sekä huvittava, jopa koominen, myös hellyyttävä ja ilkikurinenkin. Olemme isännän kanssa sopineet että ostamme pikkuisen ikiomaksemme kesän lopulla, kun pikkuisen voi vieroittaa äidistään. En enää voisi kuvitella elämääni ilman tuota pikkuista ilopilleriä! Katsokaa nyt nämä kuvatkin, eikö toinen ole ihan mahtava! 
2 kommenttia:

 1. siis ihania töpseli neniä <3
  me vuosi sitten suunniteltiin ottaa mikro meille, mutta sitten tuli pelko jossei me pärjätäkkään sille... meillä on kaksi suihku vessaa... toinen on pieni ( siinä kun ei ole saunaa ) ja sitä ei oikeesti käytetä lainkaan kun meiltä löytyy kaksi muutakin vessaa... niin ajateltiin sitä sinne kun on niin helppo suihkuttaa lattia puhtaaksi ja ovi pois ja siihen aita verkko, mutta sitten pelotti jollei kumminkaan osata sitä pitää.
  mikro possun hankitaan ole pois suljettu vieläkään. mutta tietoa halutaan lisää :)
  Ihana tuo aasi vauva <3

  VastaaPoista
 2. Laita sellainen kuva missä on joku esine pikkupossujen vieressä, en osaa millään kuvitella minkä kokoisia ne on! Vaikka teekuppi on hyvä vertaus niin minun mielikuvaan ei mahdu possu teekupissa :D onnea aasi beibistä, kuvat on ihania :)

  VastaaPoista